Nieuws

Blue Corner staat niet stil!

Nieuwsbrief Januari 2023

Bouwen aan een Blauwe Wereld!

Ontvang de laatste updates over EV charging, het Blue Corner team, producten en diensten!
Nieuwsbrief januari 2023

🔋🚙⚡️ Een gloednieuw jaar vol spannende mogelijkheden!    🔋🚙⚡️

Gelukkig Nieuwjaar!

Wij wensen jou het allerbeste in 2023. Moge dit jaar je geluk, gezondheid en succes brengen in al jouw avonturen. We hopen dat je jouw batterijen hebt kunnen opladen tijdens de feestdagen!  Proost op een frisse start en een mooie toekomst!

Wat was het een uitdagend jaar, op zijn zachtst gezegd!  We zijn zeker niet meer dezelfde Blue Corner als een jaar geleden. Er zijn drie keer zoveel collega’s in ons bedrijf. Ons bedrijf is met meer dan 60% gegroeid en in 2022 hebben we meer dan 5.000 laders aan ons netwerk toegevoegd. De Blink-familie groeit wereldwijd zeer snel, de Europese organisatie krijgt vorm. Elke dag bereiden we ons voor op een toekomst met exponentiële groei die ons de komende jaren erg bezig zal houden!

 

2023 is voor ons ook begonnen met de verhuis naar een gloednieuw kantoor.  Dit jaar wordt Blue Corner Blink Charging, een wereldwijd merk van ’s werelds meest geavanceerde aanbieders van EV-technologie-oplossingen. We rebranden niet alleen, maar beginnen binnenkort ook met de migratie naar het Blink-netwerk. Het IT-team van Blue Corner is gegroeid tot 25 mensen en helpt mee om deze belangrijke stap tot een groot succes te maken! 💪

 

We stellen u graag onze nieuwe EV Charge Time Calculator voor!
De ultieme tool voor elektrische voertuigen.

Of je nu al een EV hebt of overweegt om over te stappen, met onze calculator kan je eenvoudig de oplaadtijd van jouw voertuig inschatten en jouw reizen overeenkomstig plannen. Met onze gebruiksvriendelijke interface kan je jouw eigen gegevens invoeren en krijg je in een mum van tijd persoonlijke resultaten.

Laat het laadproces je geen stress geven! Blue Corner’s EV laadtijd calculator geeft je het gemak en de gemoedsrust die je nodig heeft wanneer je onderweg bent.  Dus waar wacht je nog op? Gebruik hem vandaag nog!

 

Aandacht alle Belgische energieverbruikers!

Vanaf 1 januari 2023 heeft de Vlaamse energieregulator (VREG) een nieuw capaciteitstarief voor distributienetwerkkosten ingevoerd. Dit nieuwe tarief vervangt de huidige berekening van de netwerkkosten en wordt gebaseerd op de piekcapaciteit (kW) in plaats van het energieverbruik (kWh).

Het piektarrief begrijpen

De piekcapaciteit wordt bepaald door het hoogste gemiddelde elektriciteitsverbruik per kwartier van de maand. De hoogste maandelijkse piek van de afgelopen 12 maanden bepaalt de jaarpiek.  Dit betekent dat alle elektrische apparaten in jouw huis, inclusief EV-opladers, jouw maandelijkse piek en uiteindelijk jouw factuur zullen beïnvloeden. Het monitoren van jouw oplader en andere huishoudelijke apparaten kan je helpen jouw verbruik te spreiden en hoge pieken te vermijden.

 

Digitale en conventionele meters

Gebruikers van digitale meters zullen andere gevolgen ondervinden dan gebruikers van conventionele meters.

  • Voor gebruikers van de digitale meter wordt het capaciteitstarief berekend op basis van de hoogste piek in kilowatt (kW) die jouw digitale meter gedurende een kwartier registreert. Deze piek wordt de maandpiek genoemd.  Elke maand wordt de gemiddelde maandpiek berekend: dit is het gemiddelde van jouw maandpieken over de voorgaande 12 maanden.  Het opladen van je EV heeft een impact op je factuur omdat je maandpiek wordt bepaald door het aantal apparaten dat op hetzelfde moment wordt gebruikt.
  • Voor wie nog een klassieke of analoge meter heeft, is de berekeningswijze van het capaciteitstarief veranderd. Omdat dit type meter de pieken (kW) niet registreert zoals digitale meters, zal de berekening van jouw nettarieven als volgt verlopen: Een deel van jouw netto tarief zal bestaan uit een vaste bijdrage die overeenkomt met een maandelijkse piek van 2,5 kW, wat de minimale bijdrage is voor huishoudens met een digitale meter. Het resterende deel van het tarief wordt zoals voorheen berekend op basis van jouw werkelijke energieverbruik (kWh).

Het is belangrijk op te merken dat het opladen van jouw elektrische voertuig nog steeds een impact zal hebben op jouw factuur, maar deze zal minder groot zijn omdat er geen rekening wordt gehouden met het piekverbruik.

De kans op een hoge factuur bij het opladen van uw EV verminderen

Een optie is om de maximale laadcapaciteit van jouw EV of lader te beperken. Zo verminder je de kans op een hoge maandelijkse piek.  Blue Corner ontwikkelt een nieuwe tool waarmee je de ideale maximale capaciteit voor jouw lader of EV kunt berekenen. Wanneer we deze tool lanceren, zullen we onze klanten verwittigen en hen helpen bij het configureren van de laders.

Voor meer informatie: